Satılık Yavru Melek Balığı Fiyatları Sahibinden

Melek balığı, kendi içerisinde çeşitleri olan, beslenme ve bakım açısından düşünüldüğünde diğer balıklardan daha az zahmeti olan bir balık türüdür. Doğal yaşam alanı Güney Amerika olarak bilinen bu balık türü kolay ve hızlı ürer. Boyları 15 cm’e kadar uzar. Yumuşak sularda yaşar. 2024 yılında bu balıkların fiyatı 120 TL’dir.

Yavru Melek Balığı Fiyatları

Melek balığı yavrusu 1 ila 2 gün içerisinde yumurtadan çıkar, yumurtadan çıkan melek balığı yavruları 4 – 5 gün içerisinde yem aramaya başlarlar. Anaçlarla yavru yumurtalar ayrılır aynı koşullardaki akvaryumda bakımlarına devam edilir. Anaçlarla aynı ortamda bulunan yumurtaları bazen anaçlar yiyebilmektedir. 2024 yılında yavru melek balığı fiyatları 120 TL’dir.

Diğer balık fiyatları için tıklayınız;

1 Melek Balığı İçin Kaç Litre?

Melek balıkları geniş alanları severler bu yüzden akvaryumun derin olması melek balıklarının hoşuna gider bir çift melek balığı için 130 litrelik bir alan uygundur. Amazon Nehri gibi çok fazla bitkinin olduğu ortamdan gelen melek balıkları akvaryumlarında da bitki yoğunluğunu arayacaklardır. Yarı agresif tutumlu balıklar oldukları için akvaryumda diğer balıklarla bulunabilirler ancak kendilerinden küçük balıkları yemeye çalışacaklardır.

Melek Balığı Cam Fanusta Yaşar Mı?

Melek balıklarının yaşam ortamları derin ve bitki köklerinden zengin olduğu için cam fanuslar küçük ve sığ gelecektir, ayrıca istenilen bitkilerde yerleştirilemeyecektir bu yüzden cam fanuslar melek balığının yetiştirilmesi için uygun değildir.

Melek Balığı Kimle Yaşar?

Melek balıkları kendinden küçük balıklarla yaşama konusunda problem çıkarabilir ancak yine de bazı balıklarla yaşayabilir. Bu balıklardan bazıları;

  • Çöpçü Balıkları
  • Kuhli Çopra Balığı
  • Transgenetik Tetra
  • Plati Balığı
  • Bolivian Ram
  • Neon Tetra
  • Kılıç Kuyruk
  • Cüce Gurami Balığı
  • Cüce Vatoz’dur.

Melek Balığı Ne Kadar Büyür?

Melek balığı 15 cm büyüklüğe ulaşabilir ancak yüzgeç uzunlukları 20 cm’yi bulabilir.

Melek Balığı Hangi Kumu Sever?

Melek balıklarının bulunduğu akvaryuma kum seçerken,  quartz kumları seçmeniz yararınıza olacaktır ayrıca seçtiğiniz kumlarda bitkiler yetişebilmelidir. Koyu renkli kum seçiminin balığı daha iyi gösterdiğini ayrıca açık renkli kumlara göre ışığı yansıtmak yerine absorbe ettiği için balığı yormadığını iddia eden melek balığı yetiştiricileri vardır.

Melek Balığı Ne Tür Yem Yer?

Melek balıklarının doğal ortamda yemleri lepisteslerdir. Melek balıkları hem hazır yemlerle hem de canlı yemler ile beslenebilirler ayrıca hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklarla beslenebilirler. Melek balıklarını canlı yemler ile besleyecekseniz yemlerin parazit içerebileceğini unutmamalısınız.

Melek Balığı Hangi Renk Olur?

Özellikler bitkilerin olduğu akvaryumlarda daha da etkileyici görünen melek balıklarının yüzgeçleri ve gövdesi mavi rengiyle diğer balıklardan ayırt edilmektedir.

Melek Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

24 – 30 derece arasında yaşayan Melek balıklarının akvaryumu minimum 65 litre olmalıdır. Akvaryumları derin ve bitkili olmalıdır, Küçük balıkları yiyerek beslendikleri için akvaryumda küçük balıklar olmamalıdır yine akvaryumunuza balık seçerken Melek Balıklarının yaşam alanını daraltan balıklarında konulmaması gerekir. Oksijen miktarının suda kontrol edilmesi önemlidir. Çünkü Melek Balıkları oksijensiz ortamda yaşayamazlar suda çözünen oksijeni kullanırlar.

Melek Balığı Oksijensiz Yaşar Mı?

Melek balıkları uzun süre oksijensiz ortamda yaşayamazlar bu yüzden akvaryumları geniş ve derin olmalıdır. Melek balıkları sudaki çözünmüş oksijeni kullanırlar.

Melek Balığı Kimle Yaşar?

Japon balıkları akvaryum balıkları içerisinde en çok tercih edilen balıklardır ancak bu iki türün beraber aynı akvaryumda olması önerilmemektedir.

Yunus Ciklet İle Melek Balığı Yaşar Mı?

Melek Balıkları ile Yunus Ciklet balıkları birlikte maalesef yaşamaz, Yunus Ciklet balıkları Melek Balıklarına zarar verecektir.

Beta İle Melek Balığı Yaşar Mı?

Melek Balıklarıyla Beta balıkları birlikte yaşayamaz çünkü iki balık türü de yüzeyde yaşayan balıklardır ve Melek Balığı Beta Balığına her yukarı çıktığında zarar verecektir.