Dünya genelinde yaygın bir hobi olan akvaryumculuk konusunda merak edilen, en güncel konulardan biri akvaryum çöpçü balığı fiyatları olmaktadır.
Akvaryum Çöpçü Balığı Fiyatları 2024
Çöpçü balığı kendi türleri bakımından oldukça fazla çeşitlidir. Bu durum fiyatlarını da dolaylı olarak etkiler. Genel olarak Çöpçü balığı fiyatları 2024 yılı içerisinde 3,5 TL ila 20 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar aynı zamanda akvaryum Çöpçü balığı fiyatları olarak geçen satış fiyatlarıdır.Çöpçü Balığı Ne İşe Yarar?
Çöpçü Balığıcins adı “Corydoras” olarak geçen, yayın balığı türü ailesine mensup tatlı su balıklarına verilen genel isimdir. Güney Amerika akarsu kıyılarında, nehir, bataklık ve göletlerde bolca bulunur. Suyun temizlenmesine oldukça faydalı bir balık türü olarak bilinmektedir.
İlginizi çekebilecek diğer balık içerikleri;
- Akvaryum Balık Fiyatları
- Beta Balığı Fiyatları
- Barbun Balığı Fiyatı
- Akya Balığı Fiyatı
- Japon Balığı Kaç Yıl Yaşar?
Çöpçü Balıkları Fanusta Yaşar Mı?
Yaşam alanı olarak durgun, sığ suları kendisine yer edinir. Bu nedenle akvaryum balıkçılığı içinde ideal bir cinstir. Özellikle küçük tonajlı akvaryumlarda ve fanuslarda yetiştirmek için ideal bir türdür. Bu bakımdan çöpçü balıkları fanusta yaşar mı? Sorusuna da yanıt vermiş oluruz. Tür olarak yaklaşık 161 türü bulunmaktadır. Hatta nesli tükenmiş olan türlerle birlikte bu sayı 200’e kadar yaklaşmaktadır. Türlerin çeşitliliği ve nesli tükenmiş türlerin bilimsel olarak kolayca tespiti amacıyla 1993 yılında Alman balık tutma dergisi DATZ tarafından C-Numaraları adı verilen ve bilimsel türlerini bu şekilde belirtilen bir numaralandırma sistemi verilmiştir.
Çöpçü Balığı Çeşitleri Nelerdir?
En bilinen çöpçü balığı çeşitleri; Bronz Çöpçü Balığı, Siyah Tepeli Çöpçü Balığı, Benekli Çöpçü Balığı, İki Şeritli Çöpçü Balığı, Mavi Benekli Çöpçü Balığı, Maskeli Çöpçü Balığı, Çubuklu Kuyruklu Çöpçü Balığı, Komando Çöpçü Balığı, Üç Şeritli Çöpçü Balığı, Pembe Çöpçü Balığı, Siyah Bant Çöpçü Balığı, Cüce Çöpçü Balığı sayılabilir. Bununla birlikte Komando Çöpçü Balığı fiyatları, Ters Yüzen Çöpçü Balığı fiyatları satışı yapılan türlere ait fiyat aralığında bulunan çeşitlerdendir.
Çöpçü Balığı Özellikleri Nelerdir?
Görünüm: Çöpçü balığına ait en belirgin özellik, gövdesi üzerinde bulunan belirgin çizgi şekilleridir. Bu çizgiler tüm gövdeyi sarmış olabilir ya da gövdesinin belli bir alanında bulunabilir. Yüzgeçlerinde dikenler bulunur. Yapı olarak küçüktür.
Çöpçü balığı soğuk suda yaşar mı?
Yaşam Alanı Özellikleri: Çöpçü balığı soğuk suda yaşar mı? Sorusuna verilebilecek yanıt tropikal ve ılık sular en kolay yayıldıkları yaşam alanları olsa da soğuk su gibi farklı su ısılarını tolere edebilecek seviyededirler. Su sertliğine gelince yumuşak ve hafif alkali veya hafif asidik pH derecesi 5 ile 10 arasında değişen sular uygundur.
Üreme Sıklığı / Yumurtlama: Çöpçü balıkları genel olarak 1 ila 4 hafta arasında üreyebilirler. Yumurtlama ise dişi çöpçü balığının karın yüzgeçlerinden 4 ile 12 yumurta arası dünyaya getirmesi ile oluşur. Çöpçü balığı yumurtalarının çapı yaklaşık olarak 1,8 mm’dir. Dişi çöpçü balıkları yumurtalarını yaşam alanlarında biriktirerek her yere koyabilirler, bu duruma akvaryum alanlarının içi de dahildir.
Çöpçü balığı ne yer? Çöpçü balığı balık yer mi? Çöpçü balığı Lepistes yer mi?
Beslenme: Çöpçü balığı ne yer? Çöpçü balığı balık yer mi? Çöpçü balığı Lepistes yer mi? Gibi akla takılan soruların cevabına gelince; Çöpçü balığı yüzeyde yem aramak yerine dipleri tercih eder. Bu sebeple adına verilen ismi de hakketmiştir aslında. Özellikle akvaryumlarda diplere dalarak dipte bulunan bitki kalıntıları, solucan, böcek, gibi türleri yiyerek beslenir. Bu anlamda Çöpçü balığı ne işe yarar? Diye düşünmenize gerek kalmaz. Çünkü o, bu sayede akvaryumda bulunan bulanıklığa ve kirliliğe sebep olan organizmaları tüketmiştir bile.
Çöpçü balığı yumurtaları yer mi?
Çöpçü balığı yumurtaları yer mi? Diye bir sorunuz varsa özellikle yumurta aramadığını söyleyebiliriz fakat dipte önüne ne çıkarsa -bulduğu kendi yumurtaları dahi olsa bile –tüm yumurtaları maalesef yiyebilir. Bunun için erkek veya dişi olması gerekmez her cins Çöpçü balığı türü bunu yapabilir. Akvaryumda yemleme konusunda canlı ve dondurulmuş yemleri ve karidesleri de afiyetle yiyebildiklerini söyleyebiliriz.
Çöpçü balığı ne kadar büyür?
Çöpçü balığı ne kadar büyür? Sorusuna gelince yapı olarak küçük bir balıktır. Bu sebeple 2,5 cm’den maksimum 12 cm seviyesine ulaşan değişken bir büyüme yapısına ulaşır.
Yüzme Seviyesi: Çöpçü balıkları akvaryumlar içerisinde sürekli yüzmeyi severler. Bu yüzme seviyesi hızlı veya normal şekilde olabilir. Akvaryumun her yerini dolaşırlar, yem aramak için diplere dalabilirler. Ancak çok hızlı bir şekilde oradan oraya yüzüyorlarsa bu stres altında olduklarını gösterir. Özellikle hastalandıklarında çıldırmış gibi oradan oraya yüzebilirler.
Diğer Türlerle Geçim ve Uysallık: Çöpçü balıkları akvaryumlarda yaşayan en uyumlu ve kalabalık seven balıklardandır. Kendisine dost olan her türle uyumlu bir şekilde yaşar. Eğer bir Çöpçü balığı ölmüş ise Çöpçü balıkları neden ölür? Diye bir sorunun cevabı bunun akvaryumda bulunan diğer balık türleri toplulukları tarafından dışlanması, topluluk içinde kabul edilmemesi yüzünden yaşadığı stres travması tarafından olduğu rahatlıkla söylenebilir. Japon balığı ile Çöpçü balığı yaşar mı? Bir arada yaşamaları uygun bir fikir değildir. Çünkü Çöpçü balığı oldukça küçüktür ve bir Japon balığının ağzına rahatça sığabilir.
Bakım Zorluğu: Çöpçü balıkları diğer balık türleri gibi akvaryum içerisinde istenilen ortam ve bakım şartları sağlandıktan sonra kolayca bakılabilecek balıklardandır. Akvaryum dibinin kumlu ve çakıllı olması dip beslenmeleri konusunda onlara kolaylık sağlar. Çöpçü balığı kaç gün aç kalabilir? Bu durum balığınızın yeme sıklığıyla değişkenlik gösterse de dikkat edilmesi gereken nokta şudur; balığınız aç kaldıkça cildinde lekeler belirir ve bu durum zayıflamaya başlayarak hastalanmasına sebep olur. Sonucunda maalesef ölüm gözlenir.
Akvaryumda çöpçü balığı şart mı? Her akvaryumda çöpçü balığı olması yazımızdan da anlaşılacağı gibi çok çeşitli faydalar sağlayan bir durumdur. Bu sebeple Çöpçü balığı kaç TL? Diye fazla düşünmeden gidip onu alıp akvaryumunuza koymaya değer.
Sıkça Sorulan Sorular
[accordions title=””]
[accordion title=”Çöpçü balığı en az kaç tane olmalı?” load=”show”]Çöpçü balıkları sosyal yaratıklar olduğu için, en az 5-6 tane olması önerilir. Böylece onların sosyal ihtiyaçları karşılanabilir ve daha mutlu bir yaşam sürdürebilirler.[/accordion]
[accordion title=”Çöpçü balığı ne yapar?” load=”show”]Çöpçü balıkları, akvaryumun alt kısmındaki yüzeyi temizlemek için besin artıklarını, bitki kalıntılarını ve diğer organik atıkları yiyerek temizlerler. Böylece su kalitesi daha iyi olur ve diğer balıkların yaşam alanı temiz kalır.[/accordion]
[accordion title=”Komando çöpçü balığı ne kadar büyür?” load=”show”]Komando çöpçü balığı olarak da bilinen Siyah Çöpçü Balığı, ortalama olarak 25 cm uzunluğa kadar büyüyebilir. Ancak, akvaryumda yetiştirildikleri zaman daha küçük boyutlarda kalabilirler.[/accordion]
[accordion title=”Çöpçü balığı ne kadar yaşar?” load=”show”]Çöpçü balıkları, genellikle 5-10 yıl arasında yaşarlar. Ancak, uygun bakım ve beslenme ile daha uzun süre yaşayabilirler.[/accordion]
[accordion title=”Çöpçü balığı tek yaşar mı?” load=”show”]Hayır, çöpçü balıkları sosyal yaratıklardır ve tek başına yaşamak istemezler. En az 5-6 tane olacak şekilde grup halinde beslenmeleri önerilir.[/accordion]
[accordion title=”Akvaryumda çöpçü balığı olmalı mı?” load=”show”]Evet, çöpçü balıkları, akvaryumda diğer balıkların yaşam alanlarını temizlemek için gereklidir. Ayrıca, keyifli bir görünüme sahip oldukları için birçok akvaryum hobisi tarafından tercih edilirler. Ancak, akvaryumda yeterli alan ve uygun bakım koşulları sağlanmalıdır.[/accordion]
[/accordions]