Satılık Discus Balığı Fiyatları

Discus balığı fiyatları 2024 yılında kaç TL diye merak ediyorsanız bu içeriğimiz tam size göre

Discus Balığı Fiyatları 2024

Akvaryumun kralı olarak adlandırabileceğimiz Discus balığının 2024 yılında ortalama fiyatı 400 lira ile 2000 lira arasındadır.  Su dünyasının güzelliği ile büyüleyen discus balıkları cinsiyet, tür ve sağlık durumuna göre fiyatlandırılmaktadır.

Diğer balık fiyatları için tıklayınız;

Discus Balığı Bakımı Zor Mu? Discus Akvaryumu İçin Hangi Kum?

Su dünyasının kral ve kraliçesi olan Discus balıkları kraliyet ailesine uygun şekilde bakılmalıdır. Hassas yapıya sahip bir balık cinsi oldukları için bakımları orta zorluktadır. Akvaryum suları düzenli olarak değiştirilmelidir. Sıcak sularda yaşamayı sevdikleri için akvaryum suları 26 derece ila 30 derece arasında olmalıdır, yoksa o rengarenk yapılarını kaybedip grileşebilirler. Yaşam alanlarında bitki bulunmasını çok severler. Anubias, echinodorus, crypto gibi sert yapraklı bitkiler veya kütükler akvaryumlarında bulunabilir.

Akvaryum tabanlarında bulunacak olan kumlar balıkların yaşamlarını sürdürebilmeleri için anti bakteriyel özellikli iri taneli kumlar olmalıdır.

Discus Balığı Üretim Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Üremek için özel koşullara gereksinim duyan discus balıklarının akvaryumu önceden ayarlanmalıdır. Akvaryumları 50 santimetreye 50 santimetre boyutunda veya minimum olarak 200 litrelik hacime sahip olmalıdır. Suyun sertliği fazla sert olmamalıdır, ortalama 6 dGH yeterli olacaktır. Suyun pH’ı  ortalama 5.5 ila 6 arasında asidik olmalıdır. Sularının bazikleşmesi veya asidikleşmesi discus balıklarını strese sokmaktadır. Sıcaklığı ise yumurtaların gelişebileceği bir sıcaklık olan 27,5 ile 32 derece arasında olmalıdır.

Discus Balığı İle Hangi Balıklar Yaşar? Discus Balığı ile Japon Balığı Birlikte Yaşar mı?

İçine kapanık ve çekingen olan Discus balıkları onlarla benzer sıcaklıklarda yaşayacak olan balıklar ile uyum içinde yaşarlar. Discus balıkların yaşadığı akvaryumun su sıcaklığı yüksektir. Burada yaşayabilen balık türleri; çöpçü balığı, ramirezi balığı, kardinal tetra, kor tetra, gün ışığı tetra, pembe tetra ve kırmızı ağızlı tetra ile discus birlikte yaşayabilirler. Ayrıca kendi türleri ile oluşturulan bir sürü ile de son derece mutlu yaşarlar.
Discus balığı ile Japon balığının mizaçları gereği birbirleri ile anlaşamazlar. Aynı akvaryum için birbirleri üstünde üstünlük kurmaya çalışacaklardır. Bu durumdan dolayı birlikte yaşayamazlar.

Discus Balığı Yavrusu Ayda Kaç Cm Büyür? Discus Balığı Ne Kadar Büyür?

Yetişkin Discus balıkları ortalama olarak 15 cm ila 21 cm arasında boya ulaşırlar. Yumurtadan çıkan discus balık yavruları iyi bir bakım ve beslenme  ile bir ayda yaklaşık olarak 1 cm büyürler. Yetişkin formlarına ulaşmaları 2 seneyi bulmaktadır. Bir buçuk yaşına gelmiş olan discus balıkları yetişkin olarak kabul edilir ve üreyebilirler.

Discus Balığı Yavruları Ne Zaman Renklenir?

Discus balıkları yumurtadan çıktıktan yaklaşık 8 ay sonra renklenmeye başlarlar. Türlerine özgü olan renklerini almaları 1 yaşını bulmaktadır.

Discus Balığı Yavruları Nasıl Beslenir?

Yumurtadan çıkan yavrular yaklaşık bir hafta boyunca ebeveynlerinin yüzgeçlerinden salgılanan mukus benzeri maddeler ile beslenirler. Bir haftanın sonunda artemialar ile beslenirler. 1 aylık yaşa ulaştıklarında normal kuru gıda ile beslenmeye başlarlar. Normal beslenmeye başladıkları anda farklı bir akvaryuma alınmalıdırlar. 3 haftalık yaşa geldiklerinde ebeveynleri ve yetişkinler ile aynı akvaryuma alınabilirler.

Discus Balığı Bir Ayda Ne Kadar Yavru Verir?

Discus balıklarının dişisi ürer iken yaklaşık 200 ila 400 yumurtayı akvaryuma bırakırlar. Bu yumurtalardan 60 saat sonunda yavrular çıkmaktadır. Çıkan yavruların bir kısmını veya yumurtaları discus balıkları yemektedirler.  Kalanlar gelişip hayatına devam etmektedirler.

Discus Balığı Kaç Gün Aç Kalabilir?

Etçil bir balık türü olan Discus balıkları kan kurtları veya küçük parçalanmış etler ile beslenirler. Yemlerini akvaryumun ortasından yemeye bayılırlar. Kenarlarda ve üst bölgelerde yemler toplanır ise bu yemler temizlenmelidir.Açlığa dayanıklı olan balık türleri arasındadır discus balıkları.  Birkaç hafta aç kalsa discus balığı sorunsuzca yaşayabilir.