Zehirli – Zehirsiz Tarantula Fiyatları Satılık

Uyarı: Bu içerik sadece tarantula fiyatları ile ilgili bir blog içeriğidir. Ülkemizde tarantula satışının yapılıp yapılmadığı konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. Bu nedenle tarantula sahiplenecek kişilerin yasal sorumlulukları yerine getirmesini öneriyoruz. İçerikte yer alan fiyatlar temsili olup gerçeği yansıtmayabilir.

Tarantula Fiyatları 2024 Ne Kadar?

Tarantula fiyatları, hobi olarak ekstrem bir hayvan beslemeyi tercih eden kişiler tarafından merak edilen bir konu olmaktadır. Çok sık olarak rastlanmasa da hatırı sayılır sayıda kişi evinde tarantula beslemektedir. Tarantuna fiyatları 2024 yılında 3000 TL civarındadır. Anavatanı Avustralya ve Amazon ormanları olan tarantulaların bazı türleri buralardan ithal olarak getirilirken bazı tarantula türleri Türkiye’de de görülebilmektedir.

Temel olarak ağaç tarantulaları ve yer tarantulaları olarak ayrılan tarantulaların birçok farklı türü bulunmaktadır. Fiyat aralıkları da bu türlere ve tarantulanın boyutuna göre değişkenlik göstermektedir. Bu tarz bir hayvanı yeni beslemeye başlayacak olanlar için genellikle sling olarak tabir edilen küçük boyutlarda bir tarantula ile başlamak önerilmektedir. Küçük olarak temin edilecek olan tarantulaların fiyatları yetişkin tarantulalara göre biraz daha uygun olduğu için yeni başlayanlar genellikle bu boylarda bir hayvan alarak beslemeye başlamaktadır. Tarantulanın formu, renk yapısı ve ırkı gibi durumlar da tarantula fiyatları konusunda belirleyici olmaktadır.

Zehirsiz Tarantula Fiyatları 2024

Tarantula beslemek isteyen kişiler çeşitli risklere girmemek adına zehirsiz tarantulaları tercih etmektedir. Bu nedenle zehirsiz tarantula fiyatları bu kişiler tarafından merak konusu olmaktadır. Zehirsiz tarantula fiyatları güncel olarak 2500 TL şeklindedir. Tarantula edinmeden önce zehirsiz bir tür olup olmadığı konusunda emin olmak ve bu eminliği size sağlayabilecek güvenilir bir satıcıdan temin etmek oldukça önemlidir.

Yavru Tarantula Özellikleri

Yavru tarantula özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Yetişkin tarantulalarda olduğu gibi yavru tarantulalar da teraryumlarda yaşamaktadır. Bu teraryumun tarantulanın türüne göre dizayn edilmiş olmasına dikkat etmek gerekmektedir.
  • Yavru tarantulalar, kendi boyutlarına uygun olan çeşitli böcekler ile beslenmektedir. Yem seçimi yaparken yavru bir tarantulanın yiyebileceği boyutta seçimler yapmaya özen gösterilmelidir.
  • Yavru tarantulaların rahat bir yaşam sürebilmeleri için teraryumlarındaki nem oranına dikkat edilmeli üç gün de bir kontrol edilerek nemlenmesi sağlanmalıdır.
  • Yavru tarantulaların strese girmesini önlemek için teraryumlarından çıkarmamak, temizliklerini onları çıkarmadan yapmak gerekmektedir.

Tarantula Satın Almak İstiyorum Nereden Bulabilirim?

Tarantulalar petshoplarda satılan canlılar olmadığı için tarantula beslemek isteyen kişiler, tarantula satın almak istiyorum nereden bulabilirim? şeklinde bir sorunun cevabı için araştırma yapmaktadır. Tarantulalar tehlikeli ve bulunması zor canlılar olduğu için temin etmek de kolay olmamaktadır. Belirtildiği üzere evcil hayvanların satışını yapan petshoplar çoğunlukla tarantuna satışı yapmamaktadır. Ancak kısa bir araştırma yaparak internet üzerinden tarantula edinmek hiç de zor değildir. Tarantula edinmek isteyen kişiler genellikle belirli internet siteleri üzerinden üreticilere ulaşarak tarantula edinebilmektedir.

Tarantula Eti Yenir Mi?

Tarantula eti yenir mi? sorusunun cevabı ülkemizde bu şekilde bir gelenek bulunmadığı için net bir şekilde ”hayır” olmaktadır. Ancak özellikle Asya ülkelerinde bu tarz canlıların besin olarak tüketildiği bilinmektedir. Tarantula eti de yine bir Asya ülkesi olan Kamboçya’da yüksek çinko içerdiğinden dolayı özellikle çocuklar için faydalı olduğuna inanılarak tüketilmektedir. Bu şekilde bazı istisnalar bulunsa da genel olarak tarantula eti besin olarak tüketilmemektedir demek mümkündür.

Tarantula Ömrü Ne Kadardır?

Tarantula ömrü ne kadardır? şeklinde bir soru sorulduğunda şaşırtıcı bir cevap almak mümkün olmaktadır. Örümcek türleri genellikle maksimum 1 yıl yaşayan canlılar olmasına rağmen bazı tarantula türleri 15 yılı aşkın hatta zaman zaman 20 yılı bulan bir ömre sahip olabilmektedir. Ancak teraryum ortamında beslenen tarantulaların bu kadar uzun yaşam sürelerine ulaşabilmeleri yaşam ortamlarının ne kadar doğru sağlandığına bağlı olmaktadır. Yaşam şartları doğru bir biçimde sağlanamayan tarantulaların ömrü çok uzun olmamakta kısa bir sürede ölebilmektedirler. Teraryumun fiziki şartları ve beslenme şartları tarantula ömründe belirleyici olmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Tarantula ısırması genellikle insanlar için tehlikeli değildir. İnsanlarda genellikle hafif bir ağrıya, şişmeye ve kızarıklığa neden olabilir. Nadir durumlarda ise bazı insanlarda alerjik reaksiyonlar görülebilir. Tarantulaların ısırıkları genellikle tıbbi müdahale gerektirmez ve semptomlar birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.

Tarantulalar, genellikle kendilerini savunmak için ısırma eylemi sergilemezler. Ancak rahatsız edildiklerinde ya da kendilerini tehdit altında hissettiklerinde ısırabilirler. Tarantula ısırıkları nadiren insanlara yönelik saldırı amaçlı olur ve genellikle kaçınmaya çalıştıkları bir durumdur.

Tarantulalar, bazı insanlar tarafından evcil hayvan olarak tutulabilen örümceklerdir. Ancak evde tarantula beslemek, ciddi bir sorumluluk gerektirir ve özel ihtiyaçları olan bu hayvanlar için uygun koşulların sağlanması önemlidir. Potansiyel sahipler, yerel yasal düzenlemeleri kontrol etmeli, uygun yaşam alanı, beslenme ve bakım gereksinimlerini araştırmalıdır.

Tarantulalar, çoğunlukla böceklerle beslenir. Diyetleri arasında çekirgeler, çekirge yavruları, hamamböcekleri, kırkayaklar ve diğer küçük omurgasızlar bulunabilir. Bazı büyük türler, küçük memeliler, kuşlar veya diğer tarantulalar gibi daha büyük avları da yakalayabilirler. Yabani ortamlarında, tarantulalar genellikle yere tuzak kurarak veya avlarını hızlı bir şekilde yakalayarak beslenirler.

Türkiye’de, tarantula türleri için bazı düzenlemeler vardır. 2021 yılı itibarıyla, tarantulaların ithalatı ve satışı yasaklanmıştır. Ancak, tarantulaların evcil hayvan olarak tutulması hakkında bazı istisnalar bulunabilir. Tarantula edinmek isteyen kişiler, yerel yasal düzenlemeleri kontrol etmeli ve ilgili makamlardan izin almalıdır. Tarantulaların doğadan toplanması ve ithalatı genellikle yasa dışıdır ve koruma altındaki türleri etkileyebilir. Yasalara uygun hareket etmek ve türlerin korunmasına destek olmak önemlidir.

Tarantulalar Türkiye’de doğal olarak bulunmazlar. Türkiye’de yaygın olarak yaşayan örümcek türleri arasında tarantula türleri bulunmamaktadır. Tarantulalar genellikle daha sıcak iklimlere sahip bölgelerde, özellikle Güney ve Orta Amerika, Afrika ve Asya’nın bazı bölgelerinde bulunurlar.

 

Tıkla Oyla
[Total: 1 Average: 5]