Tüysüz kedi fiyatları 2024 verilerini bu içeriğimizde sizlerle paylaştık.
Tüysüz Kedi Fiyatları 2024
Kedi denince herkesin aklına yumuşacık tüylü canlılar gelir. Ancak kulağa biraz tuhaf gelse de tüysüz kediler de vardır ve son zamanlarda kedi sahiplenmek isteyenlerin ilgi odakları olmuştur. Özellikle titizliğe çok önem verip aynı zamanda da kedi sahiplenmek isteyenler tüysüz kedi sahiplenmek istemektedir. Bu noktada tüysüz kedi sahiplenmek isteyenlerin en çok merak ettikleri nokta bu kedilerin fiyatlarıdır. Gelin bu kedilerin fiyatlarına ve diğer özelliklerine göz atalım.
Yavru Tüysüz Kedi Fiyatları 2024
Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen tüysüz kedilerin fiyatları da oldukça merak konusudur. Ufak tefek farklılıklar olabilse de tüysüz kedilerin 2024 yılı fiyatları 3000-5000 TL aralığındadır.
Tüysüz Kedi Cinsleri
Bilinen beş çeşit tüysüz kedi vardır. Bunlardan en popüleri ve tüysüz kedi denince ilk akla gelen Sfenks kedisidir. Bu popüleritede Avank Ajan filminin katkısı da fazladır. Sfenks kedilerin tüyleri olmasa da derilerinin rengi değişebilir hatta tekir bir sfenks bile olabilir. Diğer bir tür de Bambino kedisidir. Bambinolar diğer tüysüz kedilere göre daha kısa ve kaslı bacaklara sahiplerdir.
Üçüncüsü ise Donskoy kedisidir. Donskoy, 1987 yılında Rusya’da Elena Kovaleva tarafından keşfedilen bir tüysüz kedi türüdür. Peterbald kedisi de tüysüz kedi cinslerinden biridir. Diğer tüysüz kedilere oranla daha iri yapıdadırlar. Peterbald kedisini diğer tüysüz kedilerden ayıran en önemli özelliği insanlarla konuşmayı sevmeleridir. Sonuncu tüysüz kedi cinsimiz ise Ukraynalı Levkoy cinsidir. Bu kedi cinsi Levky Scottish Fold ve Donskoy karışımıdır.
Diğer Kedi Fiyatları;
- Kedi Kısırlaştırma Fiyatları
- Kedi Traşı Fiyatları
- İran Kedisi Fiyatları
- Ankara Kedisi Fiyatları
- American Bobtail Fiyatları
- Munchkin Kedisi Fiyat
- Norveç Orman Kedisi Fiyat
- Scottish Fold Fiyatları
- Smokin Kedi Fiyatları
- Siyam Kedisi Fiyat
- Maine Coon Fiyat
- 200 TL ye Kedi
- Bengal Kedisi Fiyatları
- Van Kedisi Fiyatları
Sfenks Kedisi Neden Tüysüz?
Sfenks kedisi tüysüz kedilerin en bilinenidir ve neden tüysüz oldukları da çok araştırılan bir konudur. Sfenks kedisinin tüysüz olma sebepleri foikülden çıkan saç hücrelerine keratin sağlamaktan sorumlu olan gendeki bir mutasyondur. Sfenks kedilerinin saçları oluşur ancak keratin ile beslenemediği için oldukça güçsüz bir yapısı vardır ve kolayca kökünden ayrılır.
Tüysüz Kedi Fiyatları 2024 | |
Yavru Tüysüz Kedi Fiyatları 2024 | 1500 TL |
Dişi Tüysüz Kedi Fiyatları 2024 | |
Erkek Tüysüz Kedi Fiyatları 2024 |
Tüysüz Kedi Özellikleri
Tüysüz kedilerin tüyleri olmadığı için tüylü kedilere oranla soğuktan çok daha fazla etkilenirler ve kış soğuklarına karşı oldukça dayanıksızdırlar. Kışın bulundukları ortamın sıcak tutulması ve kıyafetlerle derilerinin desteklenmesi gerekir. Ciltleri direkt güneş ışığından korunmalıdır. Karakter olarak ise tüysüz kediler oldukça uysal ve eğitimi kolay kedilerdir. Enerjileri çoktur. Denge kabiliyetleri çok iyidir. Tırmanma, oyun oynama gibi aktiviteleri çok seven, dışa dönük ve sosyal kedilerdir. Ayrıca sahiplerine çok düşkünlerdir.
Tüysüz Kedi Sahiplenme Ücretsiz
Ücretleri pek de bütçe dostu olmadığı için tüysüz kedileri ücretsiz sahiplenmek isteyenlerin sayısı da oldukça fazladır. İnternetteki bazı sitelerde ücretsiz tüysüz kedi sahiplenme olanağı vardır ve bu da tüysüz kedi sevenlerin yüzünü güldüren gelişmelerdendir.
Tüysüz Kedi Sahiplendirme Ücretsiz
Tüysüz kedilerin yüksek ücretlerinden dolayı ücretsiz bir şekilde sahiplenmek isteyenler olduğu gibi ücretsiz tüysüz kedi sahiplendirme faaliyetleri yürüten internet siteleri de vardır.
Tüysüz Kedilere Genel Bir Bakış
Tüysüz kediler, tüylerinin az veya hiç olmaması nedeniyle tanınan ve özellikle evcil hayvan olarak yetiştirilen kedi türleridir. Tüysüz kediler genellikle üç ana kategoriye ayrılırlar: doğal tüysüz kediler, genetik olarak tüysüz kediler ve tüysüzleştirilmiş kediler.
Doğal tüysüz kediler, yerli olarak Meksika, Güney Amerika ve Afrika’da bulunur. Bu kediler genellikle yerli halk tarafından korunur ve evcil hayvan olarak yetiştirilmezler.
Genetik olarak tüysüz kediler ise, tüylerinin azlığı veya hiçliği genetik olarak kodlanmış olan kedi türleridir. Örneğiner, Sphynx, Peterbald, Donskoy, Ukrainian Levkoy, Bambino, Elf ve Elfin kediler bu tür kediler arasında yer alır. Bu kedilerin bedenleri çok hassas olduğu için özellikle ısıtılmış yerlerde yaşamaları veya içeriye alınmaları önerilir.
Tüysüzleştirilmiş kediler ise, tüylerinin azlığı veya hiçliği genetik olarak kodlanmamış olan kedi türleri için yapılan bir tüyleri azaltma işlemidir. Bu işlem genellikle kedilerin tüylerinin azaltılmasına veya çıkarılmasına yol açar.
Tüysüz kediler genellikle sosyal ve meraklıdırlar ve insanlarla iyi anlaşırlar. Aynı zamanda, Tüysüz kediler çok hareketli ve aktiftirler ve genellikle evde veya açık alanda eğlenceli oyunlar oynarlar. Tüysüz kediler ayrıca çok zeki ve öğrenmeye açıktırlar ve eğitimlere yatkındırlar. Ancak, Tüysüz kediler sağlık açısından daha hassas olduğu için sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için dikkatli bakım gerekir.
Bu yazınızda tüysüz kedi fiyatlarına dair güncel verileri paylaşmanız çok faydalı! Okuyucuların bu konuda bilgi sahibi olmasını sağlamak için harika bir kaynak oluşturmuşsunuz. Ancak, belki de fiyatların yanı sıra, tüysüz kedilerin bakımı ve özellikleri hakkında da kısa bir bilgi ekleyerek içeriği daha da zenginleştirebilirsiniz. Bu, okuyucuların sadece fiyatları değil, aynı zamanda bu özel kedilerle ilgili daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olur.