Geyik Böceği Fiyatları 2024 hakkında bilgi vereceğiz. Gelin birlikte bilgi sahibi olalım.
Geyik Böceği Fiyatları 2024
Geyik böceği fiyatı Dünya çapında değerli olduğu için oldukça pahalıdır. Altı antenli geyik böceği olarak tanınan bu canlının anavatanı Türkiye’dir ve özellikle Hatay ilimize bağlı Amanos dağında bulunmaktadır. Fiziksel görünümü olarak boyu yaklaşık 20 cm civarındadır ve Dünya’da yaşayan böcek türlerinin en büyüğü olarak bilinmektedir. Boyu tam olarak 15 ile 20 cm arasında değişir. Bir tane geyik böceğinin fiyatı 100 bin dolar civarında değer gördüğü yerler bulunmaktadır.
Japonlar geyik böceğini evcil hayvan olarak besler ve Almanlar ise genellikle koleksiyon amaçlı geyik böceğini toplamaktadırlar. Bu böcek türü Dünya’da yaşayan omurgasız bütün böceklerin kralı olarak kabul edilmektedir.
Diğer, diğer hayvan fiyatları için tıklayınız;
- Satılık İguana Fiyatları Sahibinden
- Zehirli – Zehirsiz Tarantula Fiyatları Satılık
- Gergedan Böceği Fiyatı
- Evcil Maymun Fiyatları
Geyik Böceği Fiyatları 2024
Geyik böceği, ülkemizde görülen özel bir böcek türüdür. Dünyaca bilinen bu böcek çeşidi yüksek maliyetlerde talep görmektedir. Genellikle yaz aylarının ortalarında çıkan bu böcek türü, antenlerini kullanarak iletişim kurar. Dişi geyik böceklerin erkek geyik böceklerine oranla çene yapıları daha küçüktür. Geyik böceği fiyatı; böceğin boyutu, bulunduğu mevsim ve satın alınan ülkeye göre değişir. Ülkemizde köy halkına geyik böceklerini toplamak için 10 ile 20 lira arasında para teklifi yapılmaktadır. Aracı firmalar ise bir geyik böceği başına 150 lira değerinde ödeme talep eder. Geyik böceklerine Japonya’da yaklaşık olarak 15 bin dolar civarında fiyat verilmekte ve geyik böcekleri için 100 bin liraya rahatlıkla müşteri bulmaktadırlar. Eğer geyik böceği boyut olarak küçük ise 7.500 liraya satılabilir.
Geyik Böceği Ne İle Beslenir?
Geyik böcekleri üzerinde yaprak bulunan bütün ağaçlarda kolaylık yaşayabilir ve hayatını sorunsuz sürdürebilir. Ayrıca ağaçların iç kısmından dışarıya süzülen çatlakların içerisinde bulunan öz su ile beslenen böcek çeşididir. Bu böcekler genellikle hasta olan ağaçların üzerinde, çürüyen odunlarda ve kurtçuklarda yaşamlarını sürdürürler.
Geyik Böceği Neden Bu Kadar Pahalı?
Amanos dağlarında yaşayan geyik böceği fiyatı oldukça dikkat çekmektedir. Dünya’nın en değerli böceği ilan edilen bu böcek türü oldukça değerlidir. Hatta Japonlar bu böceği toplamak için ülkemize akın eden milletler arasında yer alır. Japonlar evcil hayvan olarak besledikleri bu böcek türünü, Almanlar değerli koleksiyon olarak toplarlar.
Geyik Böceği Pahalı Mı?
Geyik böceği tüm Dünya’da bilinen ve tüm Dünya’da ciddi maddi değer biçilen özel bir böcek türüdür. Dünya’da var olan bütün böcek türleri içinde en üst sırada yer almaktadır. Geyik böceğine biçilen yüksek fiyatlar bu ayrıcalığın kanıtıdır. Çoğu zaman 100 bin dolar değerinde fiyat verilen bu böcek türü bazen bir servet değerindedir.
Geyik Böceği İnsana Zarar Verir Mi?
Geyik böceği fiyatı nedeni ile toplanması için insanlar seferber olmaktadır. Genellikle ormanlık alanlarda yaşayan ve kesinlikle zararsız olan bir böcek türüdür. Fakat geyik böceğinin kıskacına dikkat etmekte fayda vardır. Nedeni ise, kıskacına yakalanıldığı zaman yüksek ölçüde can yakan bir etkiye sahip olabilir. Araştırmalar sonucu kaydedilen insan üzerinde toksik bir etkisi bulunmamaktadır.
Geyik Böceği Buldum Ne Yapmalıyım ?
Geyik böcekleri iki ay yaşayabilen canlılardır. Dişi geyik böcekleri yaşlı ve ölü ağaç gövdelerine bir kerede 12 ile 24 adet arasında yumurta bırakarak ölmektedirler. Larva süresi 6 yıla kadar çıkabilen geyik böcekleri, toplanıp satıldığı için her geçen gün sayıları daha da azalmaktadır. Çevre ve doğaya faydalı olan bu canlıların neslinin devam etmesinde sorun olabileceği, yetkililer tarafından belirtilmiştir. Bu nedenle yok pahasına satılan bu canlıların yaşam alanlarında bırakılması tavsiye edilmektedir.
Geyik Böceği Nasıl Satılır? Geyik Böceği Nereye Satılır?
Geyik böceği fiyatı yüksek olan ve bütün Dünya’da değer gören bir canlıdır. Ancak ülkemizde genellikle koleksiyoncular tarafından yok pahasına satılan bu canlılar doğadan koparılmamalıdır.