Türlere Göre Fanus Balık Fiyatları

İnsanın doğayla bütünleşmesi yaşadığı ortamlara hayat katar. Bu sebeple başlıca ilgi alanlarından biri fanus içerisinde balık yetiştiriciliğidir. Fanus balık fiyatları balığın cinsine, fanus içerisinde ulaşacağı en uzun boya göre değişkenlik gösterse de tanesi ortalama olarak 25 TL civarında bir fiyat ile başlar. Fanusun boyutu ve balık boyutu büyüdükçe bu fiyat türe göre değişerek artar.

Fanus Balık Yetiştiriciliği Nedir?

Fanuslar ilk bakışta çiçekler için uygun olarak görülse de günümüzde balık yetiştiriciliği çeşitli hobiler içinde oldukça popülerlik kazanmıştır. Fanuslar cam ve plastik benzeri maddelerden yapılırlar. Ama cam fanuslar gerek balıkların gerekse ortamda bulunan su bitkilerinin yaşaması için daha sağlıklı ortamlar sunarlar. Fanus balık çeşitleri bulundukları ortama uyumlu türlerden seçilmelidir.

Cam Fanusta Hangi Balıklar Yaşar?

Fanuslar ortalama su kapasiteleri içerisinde daha düşük litrelere sahiptirler. Bu sebeple seçilen türler fazla uzun boylu olmayan yalnız yaşamaya veya diğer türlerle birlikte uyumlu olarak yaşamaya uygun türler olmalıdırlar. Bu bakımdan cam fanusta hangi balıklar yaşar konusunu bilmek önemlidir. En uygun türler olarak; Beta, Japon, Lepistes, Tetra balıkları olarak seçilir. Bu balık türleri kolay bakımları ve uyumlu yapıları ile fanus balık yetiştiricilerinin gözdesidirler.

Fanus balık fiyatları 2024 yılında şu şekildedir;

Fanusta Japon Balığı Nasıl Bakılır?

Fanusta balık yetiştiriciliği hobisinin en popüler balığı hiç kuşkusuz Japon Balığı denilen Latince adı “Carassius auratus” olan balık türüdür. Fanusta Japon balığı nasıl bakılır şeklinde bir soruya karşılık olarak en kolay bakım isteği olan türlerdendir denenebilir. Görünümü; turuncu rengin koyudan açığa giden varyasyonları şeklindedir. Bu bakımdan fanus içerisinde görünümüyle kolayca fark edilebilir.

Akvaryum Çöpçü Balığı Fiyatları içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

En Dayanıklı Fanus Balığı

Bir erkek ve bir dişi Japon balığını fanus içerisinde yan yana koyarak üretimini sağlayabilirsiniz. Üreme olgunluğuna 1-1,5 yaşlarında ulaşabilirler. İyi bakıldığı taktirde 25 yıl kadar yaşayabilen çok uzun ömürlü balık çeşididir.

Bu bakımdan en dayanıklı fanus balığı olarak adlandırılabilir. Sağlıklı bünyeleri için bitkisel ağırlıklı granül yemlerle beslenmeleri gerekir. Günde bir kez haşlanmış ve kabuğu çıkarılmış bezelye ile haşlanmış ıspanak yiyebilirler. Fanusta tek cins olarak yaşıyorlarsa sularının ısıtılması gerekmez. Bu bakımlardan da bakım zorluğu yoktur. Aynı fanus içerisinde yumurta yumurtlayan farklı cins balıklarla uyumlu yaşar.

Canlı doğuran balıklarla birlikte yaşaması önerilmez. Yüzme şekli fanus içerisinde dönerek yüzmesidir. Fanus dışındaki canlılara karşı farkındalık gösterebilir. Yani sizi fanusa yaklaştığınızda hissederek durup suyun içerisinden size doğru yaklaşıp bakabilir. Bu bakımdan oldukça hisli canlılardır Japon balıkları. Fanus balığı fiyatları içerisinde en uygun fiyatlı balıklardandır.

Fanus Balık Fiyatları Ne Kadar?

Gerek içerisinde yaşayan türlerin uyumluluğu gerekte tek tür yaşayan balık türlerinin ısı veya filtreye ihtiyaç duymamasıyla fanusta balık yetiştiriciliği fiyat açısından oldukça uygun bir hobidir. Fanusta balık fiyatları türe göre olmakla birlikte bütçenize uygunluğu açısından bu tip bir hobiye başlamayı kolayca teşvik edecek bir aktivitedir.

Fanusta balık yetiştiriciliği hobisi; her yaştan insana hatta çocuklara, gençlere uygun, psikolojik olarak dinlendirici huzur veren bir hobidir. Dünya genelinde çok yaygın olarak uygulanmaktadır. İster evlerimizde ister ofislerimizde ve hatta işletmelerde uygulanabilir. Bunun için öncelikle balık fanus fiyatları incelenebilir. Bütçemize uygun bir kapasitede fanus belirlendikten sonra balık seçimine sıra gelir. Balığınızın tek tür mü yoksa başka türlerle bir arada mı olacağı, adet olarak tek mi olacağı gibi bilgilere karar verildikten sonra gerekiyorsa kum, çakıl, bitki gibi ufak eklentilerin seçimi belirlenebilir. Fanusu temizlemek için gerekli ekipmanlar edinilir ve uygun yemi aldıktan sonra son kalan seçim fanusun bulunduğu ortama karar vermektir.

Fanusun kolay yosunlaşmaması için güneş ışığından uygun bir yerde konumlandırmak önemlidir. Konumlandırma işleminden sonra fanusunuza ilk suyunu koyduktan sonra balığınızı içerisine koyarak bu güzel hobinin ilk başlangıcına sizde adım atabilirsiniz

Tıkla Oyla
[Total: 0 Average: 0]