Assaf Koyun Fiyatları

Assaf koyun fiyatları 2024 yılında değişiklik göstermiştir. İçeriğimizin devamında bu koyun türü ile ilgili detaylı bilgiler verdik.

Assaf koyun türü ülkemizde daha yeni yeni tanınan ve alıcısı bulunan bir koyun türüdür. Assaf koyun fiyatları belirlenirken yavru olup olmamaları durumuna göre farklılık göstermektedir. 2024 yılında Assaf koyun fiyatları şu sıralar 3000 ila 4000 TL arasında değişmektedir. Bu koyun ırkında4 ya da 5 aylık erken yavruları damızlık koç adayları satılmaktadır.

Assaf koyunlar özellikle süt sağabilen, sütü değerlendirmek isteyen işletmeler için uygunlardır. 5/8 ivesi genotipine sahip olan Assaf koyunların kuyrukları küçük ve yarım yağlı olduklarından yağlı kuyruklu ivesilere natürel yoldan aşım yapılabilen türlerdir.

Assaf Koyun Fiyatları 2024

Assaf koyunları günümüzde daha yeni tanınan bir koyun türüdür. Ülkemizde bu koyun türü genelde süt ile ilgili işletmeler için kullanılmaktadır. Bu koyun fiyatları belirlenirken koyunun yaşı oldukça önemlidir. Assaf koyun fiyatları 2024 yılında hangi fiyat aralığında olacak işletmeciler ve bu konu beslemek isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir.

Assaf Koyun Fiyatları
Yavru Assaf Koyun Fiyatları 2000 TL
Dişi Assaf Koyun Fiyatları 4000 TL
Erkek Assaf Koyun Fiyatları 4000 TL

Assaf Koyun Yetiştiriciliği

Assaf koyun yetiştiriciliği biraz zor olmaktadır. Bu koyun hızlı büyüme özelliğine sahiptir. Hastalıklara karşı dirençlidir. Assaf koyunlarını besicilik olarak yapmayı düşünüyorsanız süt verimi açısından oldukça memnun kalacağınız bir türdür. Aşılama ve düzenli periyotlarda veteriner hekimlere muayene ettirseniz o zaman hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Bu koyunu yaylalarda da çok kolay yönetebilirsiniz. Oldukça özel ve duygusal bağ kurulan bir koyun ırkıdır.

Assaf Koyun Günde Kaç Litre Süt Verir?

Assaf koyunları süt verimi açısından ün salan koyun ırklarıdır. Bu koyunlarda 220 günlük bir sağım sürecinde minimum 550 litre (altı ay boyunca günde ortalama 2,5 kg) sür vermektedir. 1000 litreye kadar çıkan koyunlar bulunmaktadır. Bu koyunların sütlerindeki yağ oranlarında %7,2 olduğunu, bu oranın ülkede yetiştirilen diğer koyun türlerine göre süt verimlerine göre çok fazla üzerinde oldukları kayıtlara geçmektedir.

Diğer çiftlik hayvanı fiyatları için tıklayın;

Assaf Koyun Kaç Kilo Süt Verir?

Assaf koyunlarda süt verimi 550 lt olarak belirtilmiştir. Anaç başına kuzu verimleri 1,6 olarak söylenmektedir. Ergin canlı ağırlık; erkek koyunlarda 80-100 kg, dişilerde ise 70-80 kg olarak belirtilmiştir. İsrail’e ait olan bu koyun süt yetiştiriciliği konusunda oldukça verimli bir koyun ırkıdır. Bundan dolayı Assaf koyun fiyatları diğer koyun türlerinin fiyatlarına göre daha farklı olmaktadır.

Satılık Assaf Koyun

Assaf, İsrail’e ait bir koyun ırkıdır. Bu koyun ırkı İvesi ve Friesian koyunlarının melezlenmesi ile geliştirilmiş önce Akdeniz ülkelerinde görülmüştür. Ülkemizde Batı ve İç Anadolu’da yetiştirilmektedir. Bu koyun ırkının yapağı rengi beyazdır. Etcilik kabiliyetleri gelişen türlerdendir. Satılık Assaf koyun arayan üreticilerin sayfamız ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Assaf Koyun Özellikleri

Assaf koyunun özellikleri ASAF verim özellikleri oldukça fazladır. Bir Assaf koyun özelliğini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kuzuların doğum aralıkları: 4-5 kg
  • Canlı ağırlıkları (erkek ve dişi de değişebilir: 60-70 kg erkek ırklar: 80-100 kg
  • Laktasyon periyotları:180-200 gün
  • Laktasyon süt verimleri: 200-250 kg
  • Yapağı kalitesi: 48-50 S
  • Yapağı verimi: 4-5 kg
  • İkiz doğum oranları: 25%

İsrail kökenli olduğunu söylemiştik. Elde edilmesinde İvesi ve Ost friz ırkları olarak ortaya çıkmıştır. Kombine verimli olarak hem eti hem de süt için üreticiler tarafından beslenmektedir. Kuzuları doğumlarının ardından suni olarak emzirilmektedir. Bunlar anaç olarak sağılmaktadır.

Bu koyunlar orta boylardadır. Genelde vücutları beyaz olmaktadır. Ancak bazen yüzlerinde kahverengi bir leke olarak görülmektedir. Boynuzsuz olarak bilinmektedir. Uzun kulakları vardır. Deri yüzeyi arttıklarından Akdeniz iklimlerinin boğucu sıcaklarına karşı dayanıklıdır. Zorluklara ve hastalıklara karşı dirençlidir. Aslında tüm coğrafya tiplerine karşı dayanıklı olsa da ülkemizde Batı Anadolu İç Anadolu’da beslenmektedir. İyi bir kuzu ırkıdır da diyebiliriz. Dişiler 2 yılda 3 kez yavrulamaktadır. Çok sakin ve uysal hayvanlar olarak bilinmektedir.

Tıkla Oyla
[Total: 2 Average: 5]